Zarząd Nowej Lewicy w Radomiu o wyborach.

21 kwietnia  Lewica w Radomiu  zagłosuje  na  Radosława Witkowskiego!

Obradom Zarządu przewodniczył Waldemar Kaczmarski - Przewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu.

zarz 7

Podczas  posiedzenia  Zarząd podsumował   kampanię  samorządową   zarówno   do  Sejmiku  Województwa  Mazowieckiego  jak  i  do  Rady  Miejskiej  w  Radomiu.

Jak  wiadomo  do  Sejmiku  szliśmy  do wyborów  w  koalicji  lewicowej  natomiast do Rady Miejskiej   w  ramach  Radomskiego    Paktu Samorządowego  Radosława  Witkowskiego w  koalicji  odzwierciedlającej  układ  sił  koalicji  rządowej  15  października. W wybory  do  Rady  Miejskiej   Radomia  radnym  został   kandydat  Nowej Lewicy  Jan Pszczoła ,  startujący  z okręgu  numer  2.

Przewodniczący  złożył  gratulacje  oraz  podziękowania  Janowi  Pszczole  , a  także  pozostałym  kandydatkom  i  kandydatom  za    udział  w  kampanii.

Podziękowano  też  wszystkim  członkom, którzy  włączyli się  do  kampanii , zarówno  tym którzy  startowali, ale  też  wszystkim tym, którzy  wieszali  banery,  roznosili  ulotki, zamieszczali  wpisy w mediach  społecznościowych, brali  udział w konferencjach  prasowych  itp.

Podkreślono  też, że   podczas  całej kampanii  panowała   bardzo  dobra  atmosfera i należy  w  przyszłych  kampaniach  również  dążyć   do  pracy  w  tak  samo  dobrej  atmosferze. Wiemy  co  zrobiliśmy  dobrze,  a  co  źle   w  kampanii i  z  tego  musimy  wyciągnąć  wnioski  na  przyszłość  mówił  Waldemar  Kaczmarski -  przewodniczący  Nowej Lewicy  w Radomiu.

Lewica   powiększyła  swój  stan posiadania    w   Sejmiku  Województwa  Mazowieckiego., a  także  udało  nam się  wprowadzić  radnego  do  Rady  Miejskiej. W  Radzie  Miejskiej w Radomiu  nie  mieliśmy  żadnego  radnego  przez  ostatnie  5  lat. Dlatego  zwycięstwo Jana Pszczoły  jest  sukcesem Lewicy.

W  wyniku  dyskusji  Zarząd  stwierdził, że  niezwykle  ważna  jest  dla  nas  wygrana  Radosława Witkowskiego  w II  turze  wyborów,  dlatego  też  ustalono  harmonogram  bardzo intensywnych  akcji radomskiej  Nowej Lewicy     w  różnych  miejscach  Radomia, wspierających  kampanię   kandydata  na prezydenta Radosława Witkowskiego. Będą  też  nagrane  filmy  , które  będą  udostępnione w  mediach  społecznościowych.

[Opr.Jolanta Luty,AL,EB]

Radom,dnia 11 kwietnia 2024r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!